Видатні жінки України

Дивне створіння – жінка. Українська жінка – особливий феномен, який не має аналогів у світі. Українські жінки були політиками, ученими, митцями, а не тільки дружинами високопоставлених чоловіків із князівських родів, шляхти та козацької старшини. Крім того, протягом усієї історії України багато хто з них у культурно-освітній, політичній, і навіть військовій діяльності не поступалися перед чоловіками, а й перевершували їх. Українські жінки завжди знаходили в собі сили зберегти прагнення до волі, зберегти почуття гідності, відповідальності за свій народ, за свою родину, за виховання дітей.

Українська жінка сьогодні – хто Вона? Захисниця, яка ризикує життям заради Батьківщини. Волонтерка, яка цілодобово надає безцінну допомогу.

Лікарка, яка героїчно рятує життя. Учителька, завдяки якій маленькі українці пам’ятатимуть ДНК нашої нації. А ще – керівниця компанією, спортсменка, юристка, дизайнерка, журналістка чи успішна представниця будь-якої іншої професії. Мати, яка щосекунди просить у Бога захисту для своєї дитини.

Дружина, яка чекає вдома. Або яку чекають вдома.

Донька, яка пишається батьками , а також стала для них надійною опорою.

Щодня вони роблять безцінний внесок для нашої перемоги. Кожна на своєму фронті.

Сьогодні з учнями нашого ліцею на виховному заході «Видатні жінки України» ми говорили саме про таких жінок.

Готуючись до усного журналу –ми розуміли, що він може бути нескінченним, тому що сильних, вольових, неперевершених, але водночас чарівних і милих українських жінок дуже багато. І доля кожної захоплює.

І поки у нас є такі жінки – Україна непереможна!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *